Activiteiten

Het succes van de engineering- en constructiefase van een project staat of valt met de expertise en organisatie van het projectteam.

Talenco heeft experts in huis voor verschillende technische disciplines, zoals bijvoorbeeld piping, mechanical, electrical en instrumentation. Binnen deze disciplines kunnen onze specialisten het verschil maken wat betreft engineering en construction.

Zoekt u een designer voor een project in industriebouw, infrastructuur of installatiebouw? Een verschilmaker die u helpt om uw productiedoelstellingen goed en snel te realiseren? Met de ingenieurs, techniekers en mechaniekers van Talenco bent u altijd volledig ontzorgd, of het nu gaat om ontwerp, design, constructie, plaatsing of onderhoud.

Engineering

Voordat een project tot de praktische realisatie kan overgaan, moet dit grondig worden uitgewerkt om de rentabiliteit, haalbaarheid en de scope van het project te bepalen.

Hiervoor beschikt het team van Talenco over experten en ingenieurs binnen verschillende disciplines, zoals mechanical, piping, electrical en instrumentation, met ervaring in verschillende sectoren zoals de (petro)chemie, metallurgie, energie, farmacie en voeding.

Op zoek naar een ingenieur om u bij te staan bij het ontwerp van één van uw installaties, een shutdown of het up-to-date houden van as-built plannen? Onze ingenieurs zorgen ter plekke bij u of bij ons kantoor voor het technische tekenwerk — voor elke engineeringstaak of elk engineeringsproject heeft Talenco de juiste professional klaarstaan.

Construction

Een van de activiteiten van Talenco is diensten verlenen voor de praktische realisatie en constructie van nieuwe installaties, alsook onderhoudswerkzaamheden en shutdown-gerelateerde projecten.

Leidingen, kleppen, pompinstallaties, instrumentatie… zijn een vak apart. Daarom hebben we een team opgebouwd van medewerkers met verschillende capaciteiten en functies, gaande van pomptechniekers, naar meet- en regeltechniekers tot lassers. Op het vlak van veiligheid en projectmanagement kunnen wij ons steentje bijdragen met werkvoorbereiders, preventieadviseurs, safety supervisors, technisch administratieve assistenten, planningscoördinators en project managers.

Door de uitgebreide vaardigheden en capaciteiten van onze specialisten kunnen wij al uw projectteams ondersteunen waar nodig, of u kan natuurlijk het hele project aan ons uitbesteden.

Talenco neemt u alle zorgen uit handen en kan het volledige onderhoudsproces verzorgen: van demontage over revisie en reparatie tot herinstallatie. Pomp- en laswerken, alsook andere jobs kunt u volledig outsourcen aan ons.

Alle werken kunnen in onze eigen werkplaats worden uitgevoerd, maar uiteraard ook bij u ter plekke.